Statsminister Fredrik Reinfeldt har satt ner foten och sagt att det inte skall bli någon mer skattehöjning på bensin och diesel. Det är bra sagt.
(mer …)

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 597985 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Pressmeddelande: De nyvakna moderaterna

Statsminister Fredrik Reinfeldt har satt ner foten och sagt att det inte skall bli någon mer skattehöjning på bensin och diesel. Det är bra sagt.
Läs resten av denna nyhet… »

Bensinskatteuppror.se: Skjut rätt pianist!

Flera olika uppmaningar till ”Bensinkrig”, bojkottaktioner mot bensinbolag och andra typer av aktioner cirkulerar nu via kedjebrevsuppmaningar på internet. Detta är ett förståeligt uttryck för den desperation över pressad privatekonomi som många upplever när bensinpriset närmar sig 14 kronor och dieseln kanske passerar 15 kronor litern. Runt om i Europa förekommer protester, demonstrationer, ockupationer och andra aktioner som protester mot de alltför höga drivmedelspriserna.
Läs resten av denna nyhet… »

Bensinskatteupproret: Slå på de svagaste!

– Det kan inte vara en riktig politik att bara klämma åt folkbilismen för att det är lättast. Göran Hägglund och kristdemokraterna måste ta avstånd från Wijkmans cyniska skattjakt på privatbilister och glesbygdsbor, säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se.

Läs hela pressmeddelandet från Bensinskatteuppror.se på Newsdesk.

Pressmeddelande från Bensinskatteupproret: Klimatberedningskatastrof

För att bekämpa de globala mänskliga CO2-utsläppen behövs effektiva internationella överenskommelser. Om det skall bli rejäla effekter måste de största utsläppskällorna bearbetas internationellt. Det vet alla ledamöter i den parlamentariska klimatberedningen.

Trots detta ser det ut som om beredningen fegt duckar för alla stora viktiga frågor om flyg och fartygstrafik, uppvärmning och byggande, matproduktion, köttkonsumtion, gigantiska CO2-utsläpp från felaktigt jord och skogsbruk. Inte heller industrin och kraftproduktionen står i fokus.
Läs resten av denna nyhet… »

TÄNK OM – STOPPA BENSINSKATTEHÖJNINGEN!

Över 1 kronas ytterligare höjd bensinskatt diskuteras i den så kallade klimatberedningen – där alla riksdagspartier är representerade. Då talar vi om ett bensinpris på nästan 14 kronor litern!

Ytterligare ett antal fördyringar och andra inskränkningar av mobiliteten diskuteras också.
Läs resten av denna nyhet… »

Bensinskatteuppror.se: Sätt varningstext på miljöpartiet

– Miljöpartiet bör utrustas med en tydlig varningstext: Detta fenomen kan allvarligt skada ditt land och din välfärd. All närmare kontakt bör undvikas, säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se efter miljöpartiets senaste utspel angående förslagen till klimatberedningen.
Läs resten av denna nyhet… »

Bensinskatteuppror.se: Svikna vallöften drabbar bilister!

Alliansen sviker sina vallöften, höjer skatten på bensin och diesel och fortsätter baklängesmarschen. Alliansregeringen borde planera för en stegvis nedtrappning av bensin- och dieselskatten i stället för att, mot folkflertalets absoluta önskan, planera för en upptrappning.

– Alliansregeringen borde sänkt bensin- och dieselskatten som man lovade i valrörelsen inte höja den! säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se
Läs resten av denna nyhet… »

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!