Alliansen sviker sina vallöften, höjer skatten på bensin och diesel och fortsätter baklängesmarschen. Alliansregeringen borde planera för en stegvis nedtrappning av bensin- och dieselskatten i stället för att, mot folkflertalets absoluta önskan, planera för en upptrappning.

– Alliansregeringen borde sänkt bensin- och dieselskatten som man lovade i valrörelsen inte höja den! säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se

Alliansregeringen borde åtminstone själva lyssna på sin propaganda om arbetslinjen och underlätta för rörlighet på arbetsmarknaden. Men nu gör de tvärtom. Genom att öka transportkostnaderna minskar de folkets rörelsemöjligheter.

– Alliansregeringen borde sänka dieselskatten mer än bensinskatten om de nu själv tror på camouflageargumenten om miljön och CO2-hotet. Nu gör de tvärtom och höjer mest på den energi- och koldioxideffektivare dieseln. Detta visar än en gång att skatteintäkterna är viktigare än utsläppsminskning, fortsätter Kenneth Winsborg.

Väljarna fortsätter att lämna allianspartierna. Alliansregeringen gör fel saker och går stadigt bakåt i opinionsmätningarna. Det är i alla fall ett demokratiskt sundhetstecken. Löftesbrott, svek och uppenbart väljarförakt skall ju inte löna sig!, avslutar Kenneth Winsborg.

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 690102 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Bensinskatteuppror.se: Svikna vallöften drabbar bilister!

Alliansen sviker sina vallöften, höjer skatten på bensin och diesel och fortsätter baklängesmarschen. Alliansregeringen borde planera för en stegvis nedtrappning av bensin- och dieselskatten i stället för att, mot folkflertalets absoluta önskan, planera för en upptrappning.

– Alliansregeringen borde sänkt bensin- och dieselskatten som man lovade i valrörelsen inte höja den! säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se

Alliansregeringen borde åtminstone själva lyssna på sin propaganda om arbetslinjen och underlätta för rörlighet på arbetsmarknaden. Men nu gör de tvärtom. Genom att öka transportkostnaderna minskar de folkets rörelsemöjligheter.

– Alliansregeringen borde sänka dieselskatten mer än bensinskatten om de nu själv tror på camouflageargumenten om miljön och CO2-hotet. Nu gör de tvärtom och höjer mest på den energi- och koldioxideffektivare dieseln. Detta visar än en gång att skatteintäkterna är viktigare än utsläppsminskning, fortsätter Kenneth Winsborg.

Väljarna fortsätter att lämna allianspartierna. Alliansregeringen gör fel saker och går stadigt bakåt i opinionsmätningarna. Det är i alla fall ett demokratiskt sundhetstecken. Löftesbrott, svek och uppenbart väljarförakt skall ju inte löna sig!, avslutar Kenneth Winsborg.


Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!