En familj i Jämtlands län betalar 20 000 kronor om året i skatt på drivmedel och uppvärmning, skriver Östersunds Posten.

Läs mer i Östersuyndsposten den 25 mars

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 695364 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Dagens bensinskatt innebär en orimlig börda

En familj i Jämtlands län betalar 20 000 kronor om året i skatt på drivmedel och uppvärmning, skriver Östersunds Posten.

Läs mer i Östersuyndsposten den 25 mars

Statliga bolag dubbelbeskattar svenskarna

Staten dubbelbeskatar svenskarna skriver Lars-Erick Forsgren i en debattartikel i Piteåtidningen den 18 mars. För bensinpriset beror det i första hand på skatterna, det vill säga bensinskatt och moms på både bensinen och på skatten.

Läs mer i Piteåtidningen den 18 mars

Friska tag som i Kalmar län

Vad vill Socilademokraterna att alla ska med på? frågar sig Maria Larsson, vice ordf i kd i Västervikstidningen. En sänkning av bensinskatten så att människor med vanliga inkomster får råd att ta bilen till mataffären, träningen och släktträffen.

Läs mer i Västervikstidningen den 17 mars

TEMA ENERGISKATTER: 706 000 protesterar via nätet

I mitten av februari hade nämligen drygt 706 000 skrivit på den lista den ideella sammanslutningen bensinskatteuppror.se lagt ut på sin hemsida, skriver Skattebetalarnas tidning Sunt Förnuft i ett temanummer om energiskatter.

Läs mer i Sunt Förnuft nr2/2006

Sänk skatten på bensin

I Sverige betalar vi först skatt på bensin och därefter moms på skatten, det är en dubbelbeskattning som drabbar folket i glesbygden mycket hårt, skriver Stig Töyrä, ordförande kd Pajala i Norrländska Socialdemokraten.

Läs mer i Norrländska Socialdemokraten den 9 mars.

Sänk skatten på bränsle

I GLESBYGD är bilen oumbärlig för att ta sig till sitt arbete eller för att vi ska kunna handla mat. Därför vill vi kristdemokrater halvera momsen på bensin och annat drivmedel och därmed sänka priset med ungefär 1,30 kronor per liter, skriver Stig Töyräordförande för kd i Pajala, i Norrbottens Kuriren.

Läs mer i Norrbottens Kuriren den 7 mars

Alternativ!

Genom att sänka bensinskatten och arbetsgivaravgiften, genom att avskaffa fastighetsskatten och ge föräldrar större valmöjlighet kan vi få fart på Sverige igen, skriver Urban Svensson partisekreterare för kristdemokraterna tillsammans med partikamraterna Monica Bengtsson och Åke Nilsson i Barometern.

Läs hela artikeln i Barometern den 4 mars.

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!