Morot – ingen piska Carlgren!

Pressmeddelande 2007-07-09

Bilfamiljerna får inte piskas mer! Den uppmaningen kommer nu till miljöminister Andreas Carlgren från de över 1,1 miljoner bilister som skrivit under bensinskatteupprorets tre krav på sänkt bensinskatt. Höj bensinskatten till 20:- litern skriker vissa grupper med jämna mellanrum. Just nu är det statliga SIK som gjort ett oseriöst utspel lägligt till miljöministerns Almedalstal.

Men de fåtaliga svenska glesbygdsbilisterna betalar redan i dag världens högsta koldioxidskatt på sina nödvändiga resor.

Att ytterligare piska folkbilismen i pyttelandet Sverige ger ingen mätbar effekt på miljön. Skall det bli en positiv utveckling behövs det i stället morötter.

Därför Carlgren; lyssna inte på SIKA och andra världsfrånvända teoretiker utan prata med folket och du skall se att en höjning av bensinskatten är det förslag som har minst folklig förankring. Utvecklingen mot bättre miljö måste kantas av internationella överenskommelser och bäras fram av ett folkligt stöd avslutar Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteupproret.