Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 10165967 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

USA inget föredöme när det gäller koldioxid

Amerikanerna släpper i dag ut mest klimatförstörande koldioxid per invånare i hela världen. Inför FNs stora klimatmöte nästa år måste såväl USA som Sverige börja ta ansvar för framtiden genom att drastikst minska sina utsläpp av klioxid.

Läs mer på Miljöpartiets hemsida.

Mona Limousine?

Den gröna överklassens höginkomsttagare som bor i storstäderna och röstar på miljöpartiet har tillgång till, av oss andra subventionerad, kollektivtrafik. Verkligheten ser annorlunda ut för undersköterskan som pendlar till jobbet med familjens slitna Volvo 740 på tider där ingen kollektivtrafik finns. Hon får straffskatta sju-åtta kronor milen för att ta sig fram och tillbaka till jobbet. Denna verklighet ser aldrig miljöpartiets riksdagsledamöter, som har toppat riksdagens taxiresarliga. Vi måste komma ihåg att riksdagsledamöterna har gratis flyg, tåg och taxiresor.

Läs mer i Finnveden.

Oljeberoendet måste brytas

Kenneth Winsborg vill ha sänkt skatt på bensin. Han framhåller att många människor med låga inkomster har svårt att ta sig till jobbet utan bilen när det inte finns alternativ som bra kollektivtrafik. Detta är ett problem som vi måste ta på största allvar.

Läs Karin Svensson Smiths (mp) insändare i Gotlands Tidningar.

Tänk inte tanken ens!

”När majoriteten av jordens närmare 1 miljard fordonsförare betalar max fem kronor litern för bränslet är det tungt att i dessa nordliga glesbygder tvingas betala 10 kronor litern. Att då kräva kraftiga skattehöjningar kommer att reta vanligt folk till den grad att ”grönbilisterna” kanske äventyrar hela miljöarbetet”, säger Kenneth Winsborg.

Läs hela pressmeddelandet på Newsdesk.

Vi kräver en grön politik för folket

Vi i miljöpartiet har i många år förespråkat en politik för en förändring som skyddar folkflertalet och inte bara de som är rikast. Vi vill ha stopp för subventioner till flyget och en ökad satsning på järnvägar, kollektivtrafik och förnyelsebara bränslen.

Läs vad Karin Svensson Smith (mp) säger om bensinskatten i Norrköpings Tidningar.

Grön överklass hemsöker vanliga svenskar

Över 90 procent av befolkningen tycker att bensinskatten är för hög och motsätter sig en ytterligare höjning. Miljöpartiet och Karin Svensson-Smith är representanter för en liten bakåtsträvande sekt som saknar stöd hos majoriteten av folket. Bensin och dieselskatten behöver sänkas i Sverige – både för jobbens skull och för att kunna uppnå ett globalt fungerande miljöskattesystem!

Läs mer i Barometern.

Oppositionen höjer bensinskatten

Innan valet lovade allianspartierna sänkt bensinskatt – folket behövde sina bilar – efter valet höjdes bensinskatten. Kommer även Mona Sahlin att trampa på småfolket? Om den nuvarande oppositionen vinner valet 2010 kommer miljöpartiet att få stort inflytande på trafikområdet och kommer att kunna driva en av sina hjärtefrågor – jakten på privatbilisterna.

Läs hela artikeln i Norran.

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!