Att slå sönder den ensamma lågavlönade mammans ekonomi med idiothöga transportskatter på nödvändiga resor gynnar inte ens miljön, det skapar bara orimliga klassklyftor och nationell orättvisa.

Läs hela insändaren i Barometern.

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 651635 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Nationell orättvisa i bensinpriserna

Att slå sönder den ensamma lågavlönade mammans ekonomi med idiothöga transportskatter på nödvändiga resor gynnar inte ens miljön, det skapar bara orimliga klassklyftor och nationell orättvisa.

Läs hela insändaren i Barometern.

Nationell orättvisa

Bensinskatt är ett mycket orättvist sätt för ett samhälle att finansiera sina gemensamma utgifter. Hög bensinskatt är en försumbar utgift för höginkomsttagarna och folk som bor i tätort med god tillgång till skattefinansierad kollektivtrafik. Men hög bensinskatt är förödande orättvist mot låginkomsttagare som är beroende av bilkörning för att livet skall fungera.

Läs mer i Norran.

Bensinskatten skapar klassklyftor

Den höga bensinskatten är ren rovdrift på vanliga svenskars välfärd och möjlighet att klara sin vardagsekonomi, resonerar Kenneth Winsborg, talesman för Bensinskatteuppror.se.

Läs hela artikeln i Norrköpings Tidningar.

Det orättvisa bensinpriset

Även om Sverige Och USA i väldigt många avseenden liknar varandra så finns det mycket som skiljer. Så vill t.ex ingen av presidentkandidaterna höja bensin- och dieselskatten. De anser det vara otänkbart att höja bensinskatten så att literpriset blir 7 kr litern. Det är mycket intressant att jämföra denna inställning med hur svenska politiker behandlar det egna folket och vad man är beredd att utsätta sina medborgare för.

Läs hela artikeln i Dala-Demokraten.

Förödande orättvisa mot bilberoende i glesbygd

Gigantekonomier som Kina och Indonesien säljer bensin och diesel till sina medborgare under världsmarknadspriset. I Kina nyregistreras fler bilar varje år än vad som finns totalt i Sverige. Varför ska vi svenskar straffas på detta sätt? Det är en oerhörd orättvisa mot de svenska bilisterna. Denna skattepolitik kan inte på något sätt rättfärdigas. Det är en ren rovdrift på vanliga svenskars välfärd och möjlighet att klara sin vardagsekonomi.

Läs hela artikeln i Ljusdals-Posten.

Nationell orättvisa

Varför skall vi svenskar straffas på detta sätt? Det är en oerhörd orättvisa mot de svenska bilisterna. Denna skattepolitik kan inte på något sätt rättfärdigas. Det är en ren rovdrift på vanliga svenskars välfärd och möjlighet att klara sin vardagsekonomi. Om Reinfeldt, Borg, Sahlin och de andra höjdarna vill att Sverige går före i miljöarbetet kan de börja med att frivilligt betala avgifter på sina resor men med sina egna skattade pengar. Att slå sönder den ensamma lågavlönade mammans ekonomi med idiothöga transportskatter på nödvändiga resor gynnar inte ens miljön, det skapar bara orimliga klassklyftor och nationell orättvisa.

Läs hela artikeln i Folket.

Insändare- Nationell orättvisa

Mycket av den utveckling som sker i USA brukar komma till Sverige med några års fördröjning. Men allt eftersom världen krymper blir avstånden mindre – även tidsmässigt. Det skriver Kenneth Winsborg Talesman bensinskatteuppror.se i en insändare. Så vill t.ex ingen av presidentkandidaterna höja bensin- och dieselskatten. Detta trots att den amerikanska skatten är ca 10-delen av den svenska. Ingen av dessa ledande politiker vill plåga det amerikanska folket – de anser det vara otänkbart att höja bensinskatten så att literpriset blir 7 kronor litern.

Läs hela insändaren i VästeråsDirekt.

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!