Kristdemokraterna röstade på lördagen för att höja bensinskatten när rikstinget i Norrköping avslutades. Men ombuden sade ja först efter det att partiledningen ändat förslaget, så att en höjning av drivmedel ska ta hänsyn till dem som bor på landsbygden. Men många hade svårt att förstå att partiet svängt i frågan.

Läs hela artikeln på Sveriges Radios hemsida.

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 679467 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Kd röstade för höjd bensinskatt

Kristdemokraterna röstade på lördagen för att höja bensinskatten när rikstinget i Norrköping avslutades. Men ombuden sade ja först efter det att partiledningen ändat förslaget, så att en höjning av drivmedel ska ta hänsyn till dem som bor på landsbygden. Men många hade svårt att förstå att partiet svängt i frågan.

Läs hela artikeln på Sveriges Radios hemsida.

Bensinskatteuppror.se – Reinfeldts vackra visioner kraschar i planekonomisk ineffektivitet

– Inom transportsektorn undantas stora utsläppskällor som flyg och fartygstrafik medan privatbilismen utsätts för ren straffbeskattning. Beskattningen av bränsleeffektiva, relativt sett koldioxidsnåla dieselbilar visar med pedagogisk tydlighet hur stolta deklarationer från talarstolen kraschlandar i planekonomiska missfoster, säger Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteuppror.se.

Läs hela artikeln i Webfinanser.

Alliansen krattar manegen för Mona Sahlin

Annorlunda är situationen för alla oss som bor i glesbygd och har att leva på en knaper pension. Många som bor på landsbygden måste dessutom ha två bilar i familjen för att klara sin livssituation. Förklara för oss, Fredrik Reinfeldt, varför det är just dessa som ska betala merparten av bränsleskattebördan när sådana som du slipper undan helt. Är den förmodade risken för klimatförändringar enbart en angelägenhet för de med minsta inkomster? Är landsortsborna större miljöbovar än regeringsledamöter?

Läs hela artikeln i Gotlands Tidningar.

Bensinskatteupproret, över 1,8 milj

Det är djupt orättvist att just svenska bilister skall betala 1000 procent högre koldioxidskatt än alla andra sektorer i det svenska samhället.
Protesterna mot de höga bränslepriserna blir allt våldsammare runt om i världen.

Läs hela aartikeln i Östersundsposten.

Bensinskatteuppror.se – Över 1,8 miljoner

– Aktionen är ett fredligt försök att få de svenska politikerna, riksdagsmännen och partierna att förstå hur Sverige ser ut i praktiken och hur vanligt folk måste resa. Det är djupt orättvist att vi i EU:s verkliga glesbygdshörn skall ha samma höga beskattning på bilresor som i det tätbefolkade Centraleuropa, säger Kenneth Winsborg talesman för Bensinskatteuppror.se.

Läs hela artikeln på Webfinanser.

Kontroversiell skatt

Denna helg tankar vi våra bilar i Sverige med bensin som kostar över 14 kronor litern. Frankrikes president Nicolas Sarkozy vill sänka momsen på bränsle. Sverige och Tyskland bland andra motsätter sig detta. Här öppnar sig ännu ett brukbart fält för Europas populistiska partier. Stram invandringspolitik och lägre bensinskatter kan bli en riktigt giftig soppa i kommande val i Sverige och i andra länder.

Läs hela ledaren i Helsingborgs Dagblad.

EU har ingen tiger i tanken

Däremot är det ett riktigt bottennapp när Reinfeldt hävdar att en sänkning av bensinskatterna skulle vara detsamma som att subventionera användningen av bensin och diesel. Hålla där, frestas jag säga. Bensinprisets skatteandel är ju skyhög. Synd att Reinfeldt inte i stället föreslog en frysning av skattetyngden – som automatiskt ökar när råvarupriset på olja går upp.

Läs hela ledaren i Svenska Dagbladet.

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!