Vi måste sända rätt signaler säger det politiska etablissemanget. Det märkliga är bara att hittills har allt deras signalerande fått bekostas av andra – nästan uteslutande privatbilister!

Läs Kenneth Winsborgs insändare i Barometern.

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 650555 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Politiskt hyckleri kring miljön

Vi måste sända rätt signaler säger det politiska etablissemanget. Det märkliga är bara att hittills har allt deras signalerande fått bekostas av andra – nästan uteslutande privatbilister!

Läs Kenneth Winsborgs insändare i Barometern.

Är svenska politiker hycklare?

Sluta med det ohämmade konferensandet, annars finns det ju ingen som helst anledning för oss vanliga medborgare att lyssna på alla signaler och domedagspredikningar om att vi andra måste lägga om vår livsstil, skriver Kenneth Winsborg.

Läs hela artikeln i Nya Wermlands-Tidningen.

Svenska politiker miljöhycklare?

Varje år reser politiker och tjänstemän för miljarder på möten, konferenser och mer eller mindre onödiga studiebesök – bara i Sverige!

Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning.

Svenska politiker är miljöhycklare

Det finns många märkliga inslag i denna politik. Det märkligaste är att det nästan uteslutande är just bilisterna som ska ha högre skatt – oklart till vilken miljönytta. Bilresandet är en totalt sett mycket liten del i det totala klimatpusslet. Om man tror att mänskliga koldioxidutsläpp orsakar klimatförändring finns det mycket som kan göras.

Läs hela artikeln i Norra Västerbotten.

Bensinskatteupproret i P1 Morgon

Debatten mellan Bensinskatteupprorets Kenneth Winsborg och Kristdemokraternas Anders Wijkman i radions P1 Morgon den 26 mars 2008 finns på denna länk.

Svenska politiker – miljöhycklare?

Vi måste sända rätt signaler, säger det politiska etablissemanget. Det märkliga är bara att hittills har allt detta signalerande fått bekostas av andra – nästan uteslutande privatbilister!

Läs Kenneth Winsborgs artikel i Höglandsnytt.

Insändare: Miljöhycklare?

Är majoriteten av svenska politiker utstuderade hycklare i miljöfrågan? Ja – det verkar faktiskt så! Nu är det kapplöpning mellan de politiska blocken där man vill visa sig framsynta och ansvarstagande – genom att föra över ansvar och skuldkänslor på oss vanliga medborgare.
Alla koldioxidutsläpp har samma inverkan på miljön. Därför skall beskattningen vara densamma i alla sektorer. Därför måste bensinskatten sänkas! Om det finns onödiga bilresor finns det naturligtvis onödiga buss, tåg och flygresor också!

Läs Kenneth Winsborgs insändare i Sportbilen

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!