Anslaget till Vägverket är inte mer än 16 miljarder. Det mesta som tas in i skatt från bilisterna stoppas alltså undan på annat håll i statens budget, skriver Robert Gidehag från Skattebetalarna i en debattartikel i Barometern.

Läs mer i Barometern den 24 april

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 652607 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Ta bort onödiga organisationer – få billigare bensin

Anslaget till Vägverket är inte mer än 16 miljarder. Det mesta som tas in i skatt från bilisterna stoppas alltså undan på annat håll i statens budget, skriver Robert Gidehag från Skattebetalarna i en debattartikel i Barometern.

Läs mer i Barometern den 24 april

Borgerlig oenighet om bensinskatt

Bensinskatt: De borgerliga är oeniga om bensinskatten. Förslagen varierar från halverad moms till höjt reseavdrag. S-regeringen, v och mp tänker inte sänka den, skriver Göteborgs-Posten.

Läs mer i Göteborgs-Posten den 22 april

Ledare/På väg mot nya rekordnivåer…

Nu blir det ännu dyrare för alla som måste använda bil. Bensinpriset ökar – och därmed också den redan höga skatten! Detta drabbar utan tvekan de allra flesta i vår region. Här fungerar det praktiska livet inte utan bilen, skriver Ljusnan i en ledare. Tidningen ander att ”Det minsta man kan begära är att staten lägger av med att ta skatt på skatt och tar bort momsen på skatten, vilket skulle sänka bensinpriset med ungefär 1:25 kronor.”

Läs mer i Ljusnan den 21 april

Reseavdrag hotar glesbygden

Socialdemokraterna gör det igen. Om man genomför utredningsförslaget på nytt reseavdrag slår de undan fötterna på folk i glesbygden, skriver Erling Wälivaara, KD, i Piteå Tidningen

Läs mer i Piteå Tidningen den 13 april

Din bil drar 7 kr/mil – i skatt

Sveriges bilister är rejält överbeskattade. Totalt betalar de över 60 miljarder i olika fordonsrelaterade skatter. Anslaget till Vägverket är inte mer än 16 miljarder. Det mesta som tas in i skatt från bilisterna stoppas alltså undan på annat håll i statens budget, skriver Robert Gidehag i Sundsvalls Tidning.

Läs mer i Sundsvalls Tidning den 13 april

Nytt reseavdrag hotar glesbygden

Vi kristdemokrater tycker att dagens bensinskatt är orimlig. Den slår hårt mot vanligt folk som inte bor direkt vid en tunnelbana, speciellt barnfamiljer med redan knackig ekonomi, skriver Mats Odell och Erling Wälivaara i Norrbottens Kuriren.

Läs mer i Norrbottens Kuriren den 11 april

Orimligt bensinpris

Vi måste göra uppror mot bensinpriset. Sen får vi väl göra som fransmännen så att Nuder & company förstår problemet, skriver signaturen HANS-ERIC i Örnsköldsviks Allehanda.

Läs mer i Örnsköldsviks Allehanda.

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!