Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 10988738 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Fel budskap från regeringen och alliansen

Regeringen utlovar nu höjda reseavdrag från 17 till 18 kronor per mil eftersom bensinpriset stigit så kraftigt. Med samma motiv förespråkar samarbetspartierna ett särskilt glesbygdsavdrag.

– Höjda reseavdrag eller glesbygdsavdrag är dåliga förslag eftersom de knappast hjälper alla dem som tar bilen till dagis eller bor i glesbygd och helt enkelt inte får vardagen att gå ihop utan bil, säger Lennart Bengtsson, initiativtagare till Bensinskatteupproret.

Alliansen har i ett första dokument ställt sig i bakom det dåliga förslaget från moderaterna att staten ska beskatta trafikförsäkringen med nio miljarder varje år. För många bilister motsvarar det bensinskattehöjningar på flera kronor. För familjer som måste ha flera bilar är skatteförslaget en katastrof.

– Både regeringen och alliansen har fel bilpolitik. Lyssna på 316412 svenska bilisters önskemål istället. Budskapet som vinner valet 2006 är sänkt bensinskatt, säger Kenneth Winsborg, talesman för Bensinskatteupproret.


Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!