Det är rent ut sagt för jäkligt. Så här kan det bara inte fortsätta, snart har inte folk råd att ta bilen till jobbet längre, säger Lennart Bork, ordförande i Motormännens riksförbund i Eskilstuna-Strängnäs, i tidningen Folket

Läs artikel i Folket den 30 september

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 647952 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Bilisterna rasar mot det rekordhöga bensinpriset

Det är rent ut sagt för jäkligt. Så här kan det bara inte fortsätta, snart har inte folk råd att ta bilen till jobbet längre, säger Lennart Bork, ordförande i Motormännens riksförbund i Eskilstuna-Strängnäs, i tidningen Folket

Läs artikel i Folket den 30 september

Exemplets makt

Sänkta skatter och kraftigt höjda skrotningspremier kan ge sönderskattade svenskar lite mer råd att köpa en ny bil, skriver Expressen i en ledare om miljöbilar.

Läs Expressens ledare den 29 september

Nu blir bensinen ännu dyrare

Bensinpriset har nått en ny toppnotering. På torsdagen höjdes priset med 25 öre litern. Den senaste tidens ideliga prisrekord har fått bilister att gå i taket med protestlistor och annat. Politikerna har börjat slåss om att höja skatteavdraget för bilresor till och från jobbet, skriver Aftonbladet.

Läs artikeln i Aftonbladet den 29 september

De borgerliga vill höja milavdrag

Den borgerliga alliansen vill höja milavdraget för jobbresor till 20 kronor. Men centern vill gå ännu längre och kan tänka sig 23 kr. Kristdemokraterna ska nästa vecka föreslå en sänkning av bensinskatten, rapporterar TV4.

Läs mer på TV4s hemsida den 28 september

Handikappade Lena: Bilen är mina ben

Lena Hermansson Ström, 56, är handikappad. Bilen är hennes ben. Utan den kommer hon ingenstans. Om bensinpriserna sänktes skulle Lena Hermansson Ström inte använda de insparade pengarna till någon form av lyx, skriver Expressen.

Läs artikeln i Expressen den 25 september

Bensinprotest

Nu finns namnlistor för ett s k bensinskatteuppror där vi alla kan skriva på. Listan skickas vidare till Pär Nuder. För närvarande har cirka 420.000 personer protesterat, skriver Bojan Danielsson, Vimmerby i en insändare i Vimmerby Tidning.

Läs insändaren i Vimmerby Tidning den 22 september.

Smärtgränsen är nådd

SMÄRTGRÄNSEN är för länge sedan nådd. Folk kör bil för att de måste, inte för att det är roligt. Däremot kan man använda andra styrmedel än skatter för att nå miljömålen, skriver folkpartisten Krister Hanséni en debattartikel.

Läs debattartikeln i Piteå-Tidningen den 21 september

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!