Många kräver sänkt bensinskatt men regeringen tänker höja reseavdraget i stället – med en krona milen, skriver Aftonbladet. Tidningen låter även läsarna rösta om de vill ha sänkt bensinskatt eller höjda avdrag. Resultatet är inte förvånande att mer än 90 % föredrar sänkt skatt.

Läs artikel i Aftonbladet den 31 augusti

Bensinskatteuppror.se

1 814 061

Så många skrev under bensinskatteupprorets tre krav.

  1. Sänk bensinskatten!
  2. Ta bort momsen på bensinskatten!
  3. Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Besökare

www.bensinskatteuppror.se har besökts 652640 gånger.

Kontakt

Kenneth Winsborg, talesperson
Tel: 0729 - 201660
E-post: kenneth.winsborg [@] telia.com

Bilfront

Arkiv

Under tiden Bensinskatteuppror.se var aktivt så publicerades mängder med artiklar och insändare om upproret. Många av dem är länkade i vårt arkiv.

Visa: »Nyheter »Pressklipp »Kommentarer »Alla

Regeringen vill höja reseavdraget

Många kräver sänkt bensinskatt men regeringen tänker höja reseavdraget i stället – med en krona milen, skriver Aftonbladet. Tidningen låter även läsarna rösta om de vill ha sänkt bensinskatt eller höjda avdrag. Resultatet är inte förvånande att mer än 90 % föredrar sänkt skatt.

Läs artikel i Aftonbladet den 31 augusti

Bensinpriser och skatter

Beskattningen av bensinen är skadlig, bland annat eftersom den hämmar företagsamhet i glesbygd, skriver Lars-Erick Forsgren, socialliberal folkpartist, i en debattartikel i Piteå-Tidningen.

Läs debattartikeln i Piteå-Tidningen den 31 augusti

Skatt på skatt – en styggelse

Beskattningen av bensin är skadlig, då den dels drabbar företagsamhet speciellt i glesbygd dels eftersom den drabbar de som (ännu) bor i glesbygd då dessa både har längre avstånd och lägre inkomster, skriver Lars-Erick Forsgren (fp) i debattartikel i en debattartikel i Norrbottens Kuriren.

Läs debattartikeln i Norrbottenskuriren den 30 augusti

300.000 protesterar mot bensinskatten

Över 300.000 svenskar har skrivit under på bensinskatteupprorets krav på sänkt bensinskatt.
– Vårt krav stöds nu av fler svenskar än som stödjer regeringens stödparti, miljöpartiet, säger Lennart Bengtsson, initiativtagare till bensinskatteupproret, i tidningen Auto Motor & Sport.

Läs artikeln i Auto Motor & Sport den 27 augusti.

M-stämman sa ja till Dalaförslag

Moderaterna i Dalarna fick igenom sitt förslag om sänkt bensin och dieselskatt. Den moderata partiledningen ville istället höja resebidragen till och från arbetet.Men sänkt bensinskatt är viktigt för att kunna leva och bo utanför tätorterna, argumenterade dalamoderaterna Jan Wiklund och Ulf Berg, enligt Dalademokraten.

Läs artikeln i Dalademokraten 27 augusti

Moderatgehör för sänkt bensinskatt

Moderaternas partistämma, som nu pågår i Örebro, ställde sig idag bakom Dalamoderaternas motion om sänkt bensin- och dieselskatt. Stämman gick därmed emot partistyrelsens förslag att istället höja avdragen för resor till och från jobbet, rapporterar Sveriges Radio P4.

Läs mer på SRs hemsida.

Bodenmoderater kräver sänkt bensinskatt

Bränsleskatten tär på familjers ekonomi och gör skogsbruket olönsamt för inlandet. Det anser moderaterna i Boden. Hus- och villapriser sjunker ordentligt så fort man kommer några mil ifrån kusten, säger kommunalråd det moderata kommunalråde i Boden Olle Lindström i en artikel i Norrbottens Kuriren.

Läs artikeln i Norrbottens Kuriren den 26 augusti

Få de senaste nyheterna automatiskt med RSS. (Du behöver en RSS-läsare)


Har du sett något skrivet om det höga bensinpriset? Ge ditt tips till denna sida!